Terceravia i Agreda proposen una taula nacional d’economia circular

Terceravia i l’Associació de l’Associació de Gestors de Residus (Agreda) coincideixen en la necessitat de crear una taula nacional per a l’economia circular. Així ho va manifestar la candidata número 1 de la llista parroquial de la formació a Andorra la Vella, Emi Matarrodona, que va afegir que aquesta precisament va ser una de les preocupacions que els va fer arribar Agreda amb relació a la gestió de residus, i que van poder compartir ahir a la tarda en la reunió que van mantenir plegats.

 

Segons va explicar Matarrodona, aquesta proposta “la portem al programa”, ja que “nosaltres creiem que és una bona manera de generar negoci nou” a Andorra. La finalitat és una de les clau de volta de la formació. En paraules de la candidata: “el que busquem és aixecar l’economia del país”. D’aquesta manera, Terceravia inclou la gestió dels residus sota aquest paraigua més ampli d’economia circular, “de la qual tothom en parla, però s’ha de saber ben bé en què consisteix”, va afirmar Matarrodona, perquè “és un tema molt complex que té molts tentacles”. Pel que fa a la gestió de residus, la formació voldria que s’arribés a “l’excel·lència”, i per això hi “batallaran” quan entrin al Consell General.

En aquest sentit, es proposa com a meta que el tant per cent dels residus que es reciclin sigui superior al dels que s’incinerin, va dir Matarrodona. Quant al tema de la conscienciació mediambiental de la societat, Matarrodona va reconèixer que “la societat coopera moltíssim” en la recollida selectiva, però considera que s’haurien de fer més campanyes de sensibilització al llarg de l’any. També va reconèixer que “el Govern ho té molt per la mà perquè ho ha treballat moltíssim”, però es tracta d’una qüestió “molt important a nivell de pol·lució global”, i per aquest motiu en el programa electoral recullen la necessitat d’aquesta “correcta gestió dels residus”, va concloure Emi Matarrodona.

bondia.ad