AGREDA AMIANT

L’Associació de Gestors de Residus (Agreda) organitza novament un curs amb l’objectiu de facilitar als participants la capacitació necessària per als treballs amb amiant: conèixer-lo i identificar els materials sospitosos de contenir-ne. En aquesta segona edició del Curs per a la gestió de l’amiant, que va començar ahir, hi ha inscrits fins a vint alumnes: deu al curs que es dirigeix als perfils tècnics i deu més al curs dirigit als operaris.

Llegeix més...
Agreda

Jornada d’economia circular amb 180 professionals relacionats amb la gestió dels residus i del medi ambient

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va inaugurar ahir al matí la 1a Jornada internacional d’economia circular. La trobada, que es va celebrar a Andorra la Vella, va acollir 180 professionals relacionats amb la gestió dels residus i del medi ambient procedents d’Andorra i dels països veïns. En el seu discurs inaugural, la ministra de Medi Ambient va defensar les sinergies transfrontereres, com les plantejades per l’economia circular, amb l’objectiu de trobar solucions a les diferents temàtiques ambientals de la societat actual.

Llegeix més...

S'ha presentat la 1a Jornada d'Economia Circular a Andorra, que aplegarà a empresaris dels països veïns, així com a experts en la temàtica, en un mateix espai.

Es tracta d’una trobada, on compartir impressions, establir noves relacions empresarials i estar informat de l’actualitat mediambiental i de l'economia circular.

Amb l’especial suport del M.I Govern d’Andorra i Andbank.

L’economia circular és una filosofia d'organització de sistemes inspirada en els éssers vius, que persegueix el canvi d'una economia lineal (produir, usar i llençar) cap a un model circular, tal com passa a la natura.

Amiant

L’Associació de Gestors de Residus (Agreda) està a l’espera que el Govern els faci arribar un projecte de reglament que determini com s’ha de procedir per a la retirada de l’amiant. Així ho va explicar el gerent d’aquesta entitat, Víctor Filloy, segons el qual es tracta d’una demanda que l’associació va fer ara fa aproximadament un any, vist que es tracta d’una regulació que existeix en tots els països de l’entorn.

Llegeix més...
Calvó anuncia una llei de transició energètica per impulsar un nou model

Ha de servir per atènyer els objectius en eficiència energètica dels nous edificis i per dotar d'un marc legal l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic

El Govern treballa en una llei de transició energètica amb la voluntat de fixar els objectius del nou model energètic que s'està implementant. Aquest text, tal com ha explicat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha de servir per determinar, per exemple, els objectius per als nous edificis pel que fa a l'eficiència energètica; també s'incidirà en la producció i serà un marc legal per a l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic, per donar-li "un impuls". A més, segons la ministra, s'inclouran articles que han de servir per "facilitar la transició energètica".

Llegeix més...