El Principat és un dels països més avançats d’Europa en matèria de reciclatge, ja que és capaç de valoritzar gairebé el 50% dels residus de casa. Per a la resta, calen 17 plantes que estan a Espanya.

Andorra és un dels pocs països on gairebé el 90% de la seva superfície és territori natural. Verd. A diferència de les costes espanyoles, per exemple, on l’explotació del turisme de platja ha perpetrat autèntiques aberracions al litoral, al Principat, els seus principals actius econòmics: la muntanya i l’esquí, i també l’activitat comercial, no han entrat en col·lisió amb un model de país que vol respectar el medi ambient i la naturalesa. Una bona manera de mantenir-lo així és fomentant les polítiques de reciclatge i de reutilització dels residus que genera el país, i malgrat tenir 78.264 habitants registrats (segons les dades del 2016 facilitades pel departament d’Estadística), la magnitud és molt superior, ja que cal sumar-hi els prop de 8.000.000 milions de turistes anuals.

Llegeix més...

2018 - Durant aquest any es faran accions encaminades a millorar la gestió que es fa de les pedres i terres i de la runa i una anàlisi de les rodes usades

El departament de Medi Ambient del Govern vol incidir, de cara a l’any que ve, en la gestió dels residus procedents de les obres i dels vehicles. D’aquesta manera, es volen fer accions encaminades a millorar la gestió que es fa de les pedres i terres i de la runa, d’una banda, i dels pneumàtics usats, de l’altra.

Així, tal com explica el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, fins ara en el cas de les obres majors en què es generessin pedres i terra calia que els responsables dels treballs dipositessin al Govern una garantia, un aval. Rossell recorda que aquesta iniciativa es va tirar endavant en un moment en què al país hi havia molts moviments de terres i pedres i no sempre amb una gestió adequada d’aquests residus.

Llegeix més...

Para el año 2050, se espera que la población mundial supere los 9.000 millones de personas, de las que un 66% vivirán en ciudades. Hoy explicamos ejemplos exitosos de aplicación de la economía circular en ellas.

El frenético ritmo de crecimiento demográfico y urbanístico de los próximos años llevará aparejados numerosos desafíos relativos al consumo, la contaminación y el estrés hídrico y energético. Aquí entra en juego como pieza indispensable la economía circular: esta es reparadora y regenerativa, y su propósito principal es conseguir que los productos, componentes y recursos en general mantengan su utilidad y valor en todo momento.

Llegeix més...
AGREDA AMIANT

L’Associació de Gestors de Residus (Agreda) organitza novament un curs amb l’objectiu de facilitar als participants la capacitació necessària per als treballs amb amiant: conèixer-lo i identificar els materials sospitosos de contenir-ne. En aquesta segona edició del Curs per a la gestió de l’amiant, que va començar ahir, hi ha inscrits fins a vint alumnes: deu al curs que es dirigeix als perfils tècnics i deu més al curs dirigit als operaris.

Llegeix més...
Agreda

Jornada d’economia circular amb 180 professionals relacionats amb la gestió dels residus i del medi ambient

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va inaugurar ahir al matí la 1a Jornada internacional d’economia circular. La trobada, que es va celebrar a Andorra la Vella, va acollir 180 professionals relacionats amb la gestió dels residus i del medi ambient procedents d’Andorra i dels països veïns. En el seu discurs inaugural, la ministra de Medi Ambient va defensar les sinergies transfrontereres, com les plantejades per l’economia circular, amb l’objectiu de trobar solucions a les diferents temàtiques ambientals de la societat actual.

Llegeix més...